Anneke

Graag wil ik mij aan u voorstellen. 
Mijn naam is Anneke ter Steeg-Schuring, geboren in de provincie Groningen waar ik tot mijn 17e gewoond heb.
Op mijn 17e ben ik al gestart in de zorg en deed mijn opleiding en werk tot Ziekenverzorgende in verpleeghuis Tabitha in Amsterdam (extra stage in revalidatiekliniek de Overtoom) en heb daar in 1987 mijn diploma gehaald.

Op mijn 20ste ben ik met Jan ter Steeg getrouwd, hij was schipper en met hem samen heb ik gevaren. Vanaf 1999 zijn wij in Dordrecht aan de wal gegaan onze dochters waren toen 8 en 10 jaar oud. 
Vanaf dat moment ben ik (in de eerste instantie alleen onder schooltijden en ’s avonds en in het weekend) in de thuiszorg gaan werken. Als verzorgende, gespecialiseerd verzorgende en daarna als zorgcoördinator.

Inmiddels ziet mijn leven er heel anders uit doordat ik mijn basis kwijtraakte in 2012 toen mijn man op 49 jarige leeftijd overleed. Een dubbel verdriet omdat ik niet alleen mijn man kwijt was maar mijn kinderen en kleinkinderen ook hun vader en opa moesten gaan missen.

Door een nieuwe relatie ben ik in 2015 in Werkendam komen wonen.

Werkendam vind ik een mooi en centraal gelegen dorp om te wonen en nog belangrijker zijn de gezellige mensen hier. De mentaliteit ervaar ik als positief en het ons kent ons gevoel is voor mij echt het leuke van een dorp.

In april 2017 ben ik De Molenhof Werkendam, een dagbesteding voor volwassenen begonnen. In mei datzelfde jaar was de officiële opening zodat de eerste clienten daar ook bij konden zijn.

Het vraagt veel van mij maar van deze keuze heb ik nog geen moment spijt gehad omdat ik samen met een fantastisch team een mooie en dankbare taak heb.

Wij gaan hier voor een thuisgevoel en kunnen echt voor de persoonlijke aandacht en behoeftes van onze clienten gaan en dat maakt mij iedere dag weer blij.
De helft van onze clienten komt uit Werkendam en de andere helft komt uit Almkerk, Sleeuwijk, Woudrichem, Nieuwendijk, Hank, Dussen en Meeuwen.

De afgelopen periode is niet makkelijk geweest omdat wij regelmatig onze plannen weer bij moesten stellen door het hele Corona-gebeuren.
Het mocht en mag nooit ten nadele van onze clienten gaan en we zijn blij dat we ondersteuning konden blijven bieden.

Alles is hier op 1,5 meter ingericht en verder aangepast om aan de regels van het RIVM te voldoen.

Ook zijn er het afgelopen jaar veel nieuwsbrieven en extraatjes uitgegaan wat door de clienten enthousiast ontvangen is. Dit vraagt extra veel inzet van ons en ook flexibiliteit van het team, de vrijwilligers, de clienten en hun mantelzorgers.

Het heeft ook wel een meerwaarde gekregen dat we dit zo zijn gaan doen want de onderlinge verbinding is er alleen maar hechter door geworden.

Zou u ook graag iets voor De Molenhof willen betekenen of hebt u dagbesteding nodig? Of vindt u het leuk om gewoon even te komen kijken of kennismaken?
U bent van harte welkom!
Doe dan van te voren wel even een belletje of appje om een afspraak te maken.