Activiteiten

Activiteiten De Molenhof Werkendam                                                                                                                                                                     

Gezelligheid, sfeer, samenzijn, samen de krant lezen en bespreken, samen spelletjes doen, samen de maaltijd voorbereiden én nuttigen.                                                                                                         

Maar ook: lekker rusten of even op jezelf zijn. In ieder geval zijn de activiteiten altijd afgestemd op wat iemand kan en wil. Zowel individueel als in groepsverband. Wij zorgen ervoor dat u weer gezellige activiteiten kunt doen en de deur uit gaat. Samen en plezier is bij ons het toverwoord.

Per persoon wordt bekeken welke activiteit als prettig wordt ervaren. U kunt zelf kiezen wat voor activiteiten u wilt doen. Samen en onder begeleiding zorgen wij ervoor dat u kunt doen, wat u leuk vindt om te doen. Wij willen u in De Molenhof het thuisgevoel geven.

Ook ontlasten wij uw mantelzorger van de zorgen die ze voor u hebben.

Niets is verplicht, maar waar het mogelijk is wordt het ter hand nemen van activiteiten gestimuleerd.

Hobby
Een nieuwe hobby of iets wat u al jaren met veel plezier doet en waar u ook anderen bij kunt helpen om het te leren.

Bewegingsactiviteiten
U hebt de mogelijk om met de fysiotherapeut die 2 middagen per week bij ons in de Molenhof komt in groepsverband te bewegen.
Beweging onder leiding van de fysiotherapeut, rekening houdend met uw klachten en/of ziektebeeld.
Ook bieden wij u de mogelijkheid om zelf ook een afspraak met de fysiotherapeut te maken die u dan bij ons in de Molenhof een consult kan geven.

Gewoon even gezellig voor een boodschapje naar de winkelstraat behoort ook tot de mogelijkheden of een stukje wandelen.

Levensboek maken
Dit kan op een creatieve manier met foto’s, geschreven stukken en creatieve aankleding.
Maar het kan ook uw levensverhaal zijn dat u opschrijft of dat u vertelt en wij voor u opschrijven. Het gaat hierbij niet alleen om het verhaal maar ook over betekenis geven aan herinneringen. En deze herinneringen kunt u ook weer doorgeven. Hoe leuk is dat om de volgende generaties hierover te vertellen zodat zij weten hoe vader/moeder, opa/oma situaties hebben meegemaakt en hebben beleefd. Want ook al heb je samen dingen beleeft, iedereen ervaart het weer op zijn eigen manier.

Muzikale activiteiten
Iedere woensdagmiddag worden er muziekactiviteiten geboden in de vorm van individuele muziekles. Fijn als u talenten daar liggen en u ons mee kunt laten genieten! Ook als u van zingen houdt dan kunnen we bij voldoende belangstelling gaan zingen, gewoon als ontspanning.

Culinaire activiteiten
Iedere middag wordt er een warme maaltijd bereid en genuttigd in De Molenhof. Als u van koken houdt mag u hierbij helpen.
Ook is er gelegenheid om iets te bakken als daar uw interesse ligt.
Gezellig en lekker hoor!

Gezelschapspellen
Uiteraard kunt u een spelletje kegelen, schaken, dammen, sjoelen, rummikuppen etc. etc.

Uitstapjes
Als de mogelijkheid er is dan zullen we ook af en toe uitstapjes maken. In 2021 is iedereen die dat leuk vond een dagje naar zee geweest. Dit hebben wij in kleine groepen gedaan.

Ook hebben we met de hele groep (wie er mee wilde) een mooie vaartocht gemaakt door de Biesbosch.